Vrij Groen kerstbomenasiel gaat weer open

Foto ideewinkel

27-11-2019. Vanaf zaterdag 7 december 2019 halen kerstboomeigenaren, die afgelopen januari hun boom voor de jaarlijkse overblijf bij Vrij Groen brachten, hun kerstboom op. Voor mensen van wie de boom overleden is, staat in december een weesboom klaar. In januari kunnen weer nieuwe kerstbomen met kluit gebracht worden bij het kerstbomenasiel, aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden.

Een goede boom voor het kerstbomenasiel? Daarvoor heeft Vrij Groen de volgende tips: Koop een verse boom met een grote, zware wortelkluit, géén Nordmann spar. Laat de boom op een koele plek acclimatiseren als hij naar binnen gaat, en weer als hij na de kerst naar buiten gaat. Zet binnen de kerstboom niet bij de verwarming en niet direct op de vloerverwarming. Geef ruim water.

Op Zaterdag 4 januari 2020 gaat het kerstbomenasiel voor de tiende keer open voor nieuwe bomen. Ook dit jaar kunnen de bomen terecht bij Kunstweide Ommenabij aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. Bij goed weer is het Vrij Groen kerstbomenasiel toten met zaterdag 18 januari elke woensdag- en zaterdagmiddag open, van 13.30 tot 16.00 u. Daarna kunnen bomen op afspraak gebracht worden. Meer informatie en tips: www.vrijgroen.info.