Vrij Groen

Biodiversiteitstuin Vrij Groen is bij Kunstpunt Ommenabij, Ommedijkseweg 30 in Leiden. Tuiniers en bezoekers kunnen hier zien, proeven, ruiken en meemaken wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen en oud en herbruikbaar materiaal. En hier is het Kerstbomenasiel. Je bent van harte welkom!

Welkom bij Vrij Groen!

Vrij Groen is een duurzame inspiratietuin, van de Ideewinkel, voor Leiden en omstreken. Je bent welkom op onze tuinmiddagen (woensdag en zaterdag, mail even van tevoren) om te kijken of tuinieren.

We hebben veel bloemen, een moestuin en een kerstbomenasiel, dat alweer meer dan tien jaar bestaat. In januari kunnen kerstbomen met kluit gebracht worden, we verzorgen ze tot ze in december weer opgehaald worden voor een volgende kerst.

Tuiniers en bezoekers kunnen hier zien, proeven, ruiken en meemaken wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen in de stad en creatief gebruik van oud en herbruikbaar materiaal op de tuin. Meer info, meedoen of nieuwsbrief?  Mail: vrijgroen@ideewinkel.nl.

Volg Vrij Groen op Facebook.

 

 

Contact

Wim Lunsing
06-3471-5887
vrijgroen@ideewinkel.nl

Postadres: Zie postadres Ideewinkel

Bezoekadres: Ommedijkseweg 30, 2331 AT  Leiden

Bereikbaarheid met OV: Vanaf station Leiden Centraal met lijn 43 richting Den Haag. Halte Haagse Schouw uitstappen. Op de rotonde rechtsaf de Ommedijkseweg op lopen, onder de snelweg door en de weg volgen tot nr 30. Het is een kwartier lopen.

Openingstijden: We tuinieren meestal op woensdag en zaterdag: 13.00 – 17.00 uur. Wil je zeker weten dat we er zijn, mail of bel even van te voren. De tuin is gesloten als het giet, vriest of sneeuwt.

Overige gegevens: Triodosbank, rekeningnummer NL 66 TRIO 021.23.27.097, t.n.v. Stichting Ideewinkel te Leiden o.v.v. Vrij Groen.

Vrij Groen

Nieuwe kerstbomen welkom bij kerstbomenasiel. Reserveer een tijd

Kerstbomenasiel gaat weer open

Het kerstbomenasiel van Vrij Groen staat weer vol bomen

Kerstbomenasiel Vrij Groen gaat Coronaproof open: reserveer een tijd

Ruim 200 bomen in het kerstbomenasiel bij Vrij Groen

NLdoet bij Vrij Groen

Vrij Groen Kerstbomenasiel feestelijk geopend met gedicht. Nieuwe kerstbomen welkom!

Vrij Groen kerstbomenasiel gaat weer open

Lees alle nieuwsberichten

Agenda

06/13

20:00

Op het podium: Korte Voedselketens in de Leidse ommelanden. Diverse inspirerende praktijkvoorbeelden van Korte Ketens, de Groene Cirkel Voedsel (De Tuin van Holland) en onderzoek naar natuur-inclusieve landbouw (Land van Ons). Doel: elkaar inspireren, netwerken en kansen voor korte keten initiatieven stimuleren en verbinden.

Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden

06/30

09:10

Excursie naar Amsterdam Noord met thema duurzaamheid, circulaire economie, stadsvernieuwing, en creatieve architectuur. Met een speciaal voor de Ideewinkel gegidste excursie naar de Ceuvel, een duurzaam stedelijk experiment op een voormalige scheepswerf. Iedereen is welkom maar voorrang word gegeven aan de vrijwilligers en vrienden van de Ideewinkel. Maximum aantal deelnemers is 15. Aanmelden bij Peter Engbers via voorzitter@ideewinkel.nl Zie hier  meer info en het volledige programma.

Amsterdam Noord