Vrij Groen

Biodiversiteitstuin Vrij Groen is bij Kunstweide Ommenabij, Ommedijkseweg 30 in Leiden. Tuiniers en bezoekers kunnen hier zien, proeven, ruiken en meemaken wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen. En hier is het Kerstbomenasiel. Je bent van harte welkom!

Welkom bij Vrij Groen!

Vrij Groen is een duurzame inspiratietuin, van de Ideewinkel, voor Leiden en omstreken. Je bent welkom op onze tuinmiddagen (woensdag en zaterdag, mail even van tevoren) om te kijken of tuinieren.

We hebben veel bloemen, een moestuin en een kerstbomenasiel, dat in 2020 tien jaar bestaat. In januari worden kerstbomen gebracht, en we verzorgen ze tot ze in december weer opgehaald worden voor een nieuwe kerst.

Tuiniers en bezoekers kunnen hier zien, proeven, ruiken en meemaken wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen in de stad en gebruik van oud en hergroeibaar materiaal op de tuin. Meer info, meedoen of nieuwsbrief?  Mail: vrijgroen@ideewinkel.nl.

Volg Vrij Groen op Facebook.

 

 

Contact

Anne Marie van Dam
06-30769243
vrijgroen@ideewinkel.nl

www.ideewinkel.nl/vrij-groen

Postadres: Zie postadres Ideewinkel

Bezoekadres: Ommedijkseweg 30, 2331 AT  Leiden

Bereikbaarheid met OV: Vanaf station Leiden Centraal met lijn 43 richting Den Haag. Halte Haagse Schouw uitstappen, doorlopen naar de rotonde, daar rechtsaf de Ommedijkseweg, tot nr 30. Is een kwartier lopen.

Openingstijden: We tuinieren i.h.a.: Woensdag en zaterdag: 13.00 – 16.00 uur. Wil je zeker weten dat we er zijn, mail of bel even van te voren. De tuin is gesloten als het giet, vriest of sneeuwt.

Vrij Groen

Vrij Groen Kerstbomenasiel feestelijk geopend met gedicht. Nieuwe kerstbomen welkom!

Vrij Groen kerstbomenasiel gaat weer open

Bloemen planten: Natuurwerkdag bij Vrij Groen op 2 november

2019 – 2 februari – Ruim 200 bomen in geplant in het kerstbomenasiel

2018 – november – Vrij Groen Kerstbomenasiel: praktische info seizoen 2018-2019

2018 – Picknick bij Vrij Groen op zaterdag 15 september

2018 – Vrij Groen met NLdoet: bomen en struiken planten langs de Rijnlandroute, 3 maart

2018 – Recordaantal bomen naar kerstbomenasiel gebracht, januari

Lees alle nieuwsberichten

Agenda

06/15

19:30

Dit tweede Webinar in het teken van het 'Jaar van het Dak' kijken we naar de kansen voor klimaatadaptatie en biodiversiteit op daken in Leiden, waarom dat nodig is en wat je met buren in je eigen wijk samen kan ondernemen. >

Webinar