Vrij Groen

Biodiversiteitstuin Vrij Groen is bij Kunstpunt Ommenabij, Ommedijkseweg 30 in Leiden. Tuiniers en bezoekers kunnen hier zien, proeven, ruiken en meemaken wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen. En hier is het Kerstbomenasiel. Je bent van harte welkom!

Welkom bij Vrij Groen!

15/1/2022. Je kunt geen nieuwe reservering meer maken voor het brengen van je boom naar het kerstbomenasiel. Het kerstbomenasiel zit helaas al zo goed als vol. Heb je een kerstboom die uit ons asiel komt en wil je die nog terugbrengen? Neem dan per email contact met ons op.

Vrij Groen is een duurzame inspiratietuin, van de Ideewinkel, voor Leiden en omstreken. Je bent welkom op onze tuinmiddagen (woensdag en zaterdag, mail even van tevoren) om te kijken of tuinieren.

We hebben veel bloemen, een moestuin en een kerstbomenasiel, dat alweer meer dan tien jaar bestaat. In januari worden kerstbomen gebracht, en we verzorgen ze tot ze in december weer opgehaald worden voor een nieuwe kerst.

Tuiniers en bezoekers kunnen hier zien, proeven, ruiken en meemaken wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen in de stad en gebruik van oud en hergroeibaar materiaal op de tuin. Meer info, meedoen of nieuwsbrief?  Mail: vrijgroen@ideewinkel.nl.

Volg Vrij Groen op Facebook.

 

 

Contact

Wim Lunsing
06-3471-5887
vrijgroen@ideewinkel.nl

Postadres: Zie postadres Ideewinkel

Bezoekadres: Ommedijkseweg 30, 2331 AT  Leiden

Bereikbaarheid met OV: Vanaf station Leiden Centraal met lijn 43 richting Den Haag. Halte Haagse Schouw uitstappen. Op de rotonde rechtsaf de Ommedijkseweg op lopen, onder de snelweg door en de weg volgen tot nr 30. Het is een kwartier lopen.

Openingstijden: We tuinieren meestal op woensdag en zaterdag: 13.00 – 16.00 uur. Wil je zeker weten dat we er zijn, mail of bel even van te voren. De tuin is gesloten als het giet, vriest of sneeuwt.

Overige gegevens: Triodosbank, rekeningnummer NL 66 TRIO 021.23.27.097, t.n.v. Stichting Ideewinkel te Leiden o.v.v. Vrij Groen.

Vrij Groen

Het kerstbomenasiel van Vrij Groen staat weer vol bomen

Kerstbomenasiel Vrij Groen gaat Coronaproof open: reserveer een tijd

Ruim 200 bomen in het kerstbomenasiel bij Vrij Groen

NLdoet bij Vrij Groen

Vrij Groen Kerstbomenasiel feestelijk geopend met gedicht. Nieuwe kerstbomen welkom!

Vrij Groen kerstbomenasiel gaat weer open

Bloemen planten: Natuurwerkdag bij Vrij Groen op 2 november 2019

2019 – 2 februari – Ruim 200 bomen in geplant in het kerstbomenasiel

Lees alle nieuwsberichten

Agenda

11/15

20:00

AFGELAST! - Ideecafé over de toekomst van het energielandschap in de Leidse Ommelanden. De energietransitie vraagt om het opwekken van zoveel mogelijk hernieuwbare energie in de eigen regio en doet daarmee een beroep op de open ruimte. Hoe maken we daar de afweging voor de gevolgen voor landschap en natuur in de Leidse Ommelanden? >

Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden (ook livestream verplaatst naar voorjaar 2022!)