Vrij Groen

Vrij Groen vind je aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. Tuiniers en bezoekers kunnen hier zien wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen en herbruikbaar materiaal. En hier is het Kerstbomenasiel. Je bent van harte welkom!

Welkom bij Vrij Groen!

Vrij Groen is een gezamenlijke tuin waarin we samen zo duurzaam mogelijk tuinieren. We hebben veel bloemen, een moestuin en een kerstbomenasiel, dat alweer meer dan tien jaar bestaat. In januari kunnen kerstbomen met kluit gebracht worden, we verzorgen ze tot ze in december weer opgehaald worden voor een volgende kerst.

Tuiniers en bezoekers kunnen hier meemaken wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen in de stad en creatief gebruik van herbruikbaar materiaal op de tuin. Je bent welkom op onze tuinmiddagen (woensdag en zaterdag, mail even van tevoren) om rond te kijken of te tuinieren. Je vindt de tuin aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden, vlakbij het Valkensburgse Meer.

Er is geen wachtlijst om bij ons te komen (moes)tuinieren en er zijn geen kosten aan verbonden. Aan het eind van een tuinmiddag verdelen we de oogst. Wil je meer informatie, meedoen of de nieuwsbrief?  Mail: vrijgroen@ideewinkel.nl

Je kunt ons volgen op facebook: Vrij Groen

 

 

 

Contact

Wim Lunsing
06 347 15 887

Ingrid de Wilde
06 158 341 60

Mailadres: vrijgroen@ideewinkel.nl
Postadres: Zie postadres Ideewinkel
Bezoekadres: Ommedijkseweg 30, 2331 AT  Leiden
Bereikbaarheid met OV: Vanaf station Leiden Centraal met lijn 43 richting Den Haag. Halte Haagse Schouw uitstappen. Op de rotonde rechtsaf de Ommedijkseweg op lopen, onder de snelweg door en de weg volgen tot nr 30. Het is een kwartier lopen.
Openingstijden: We tuinieren meestal op woensdag en zaterdag: 13.00 – 17.00 uur. Wil je zeker weten dat we er zijn, mail of bel even van te voren. De tuin is gesloten als het giet, vriest of sneeuwt.

Banrekening: Triodosbank, rekeningnummer NL 66 TRIO 021.23.27.097, t.n.v. Stichting Ideewinkel te Leiden o.v.v. Vrij Groen.

Vrij Groen

Nieuwe kerstbomen welkom bij kerstbomenasiel. Reserveer een tijd

Kerstbomenasiel gaat weer open

Het kerstbomenasiel van Vrij Groen staat weer vol bomen

Kerstbomenasiel Vrij Groen gaat Coronaproof open: reserveer een tijd

Ruim 200 bomen in het kerstbomenasiel bij Vrij Groen

NLdoet bij Vrij Groen

Vrij Groen Kerstbomenasiel feestelijk geopend met gedicht. Nieuwe kerstbomen welkom!

Vrij Groen kerstbomenasiel gaat weer open

Lees alle nieuwsberichten

Agenda

06/13

20:00

Op het podium: Dromen over de Tuin van Holland (en de Groene Cirkel Voedsel), onderzoek naar natuur-inclusieve landbouw (Land van Ons), ervaring van de Haagse Voedselraad en praktijkvoorbeelden van korte voedselketen initiatieven. Doel: We verkennen de behoefte aan een Voedselraad voor Regio Leiden en kansen om daarvoor korte keten initiatieven te stimuleren en verbinden. >

Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden

06/30

09:10

Excursie naar Amsterdam Noord met thema duurzaamheid, circulaire economie, stadsvernieuwing, en creatieve architectuur. Met een speciaal voor de Ideewinkel gegidste excursie naar de Ceuvel, een duurzaam stedelijk experiment op een voormalige scheepswerf. Iedereen is welkom maar voorrang word gegeven aan de vrijwilligers en vrienden van de Ideewinkel. Aanmelden bij Peter Engbers via voorzitter@ideewinkel.nl