Vrij Groen

Vrij Groen vind je aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. Tuiniers en bezoekers kunnen hier zien wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen en herbruikbaar materiaal. En hier is het Kerstbomenasiel. Je bent van harte welkom!

Welkom bij Vrij Groen!

Vrij Groen is een gezamenlijke tuin waarin we zo duurzaam mogelijk biologisch tuinieren. Voor en door vrijwilligers. We hebben veel bloemen, een moestuin en een kerstbomenasiel. In januari kunnen kerstbomen met kluit gebracht worden (alleen op afspraak), we verzorgen ze tot ze in december weer opgehaald worden voor een volgende kerst.

“We vinden het belangrijk om samen buiten te werken en in een goede sfeer te genieten
van wat er groeit en bloeit met aandacht voor duurzaamheid, biodiversiteit, ecologie en biologie.”

Tuiniers en bezoekers kunnen hier meemaken wat je kunt doen met eetbaar en natuurvriendelijk groen in de stad en creatief gebruik van herbruikbaar materiaal op de tuin. Je bent welkom om te komen kijken op onze tuinmiddagen (woensdag en zaterdag, mail even van tevoren). We hebben plek voor nieuwe vrijwilligers die zin hebben om 1 of 2 middagen per week samen buiten te werken.

Vrij Groen: een oase tussen snelweg en grasland
Vanuit de lucht is goed te zien dat de tuin van Vrij Groen een eilandje van diversiteit is tussen snelweg en grasland. Een groen stukje hoop aan de rand van Leiden. En een mooi voorbeeld van hoe een stukje grond kan veranderen door samenwerking, menskracht en volharding. Natuurlijk kan dit stukje land nog biodiverser worden en is het maar een postzegeltje van 800 m2, maar we zijn trots op ons werk.
Je vindt de tuin aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden, vlakbij het Valkensburgse Meer.
Bekijk hier het filmpje van Vrij Groen:

Vrij Groen vanuit de lucht.

Klik op de foto om het filmpje van Vrij Groen te bekijken.

Wil je meer informatie?  Mail: vrijgroen@ideewinkel.nl
Je kunt ons volgen op facebook: Vrij Groen

Contact

Wim Lunsing, projectleider/tuinbeheerder
06 347 15 887

Bezoekadres: Ommedijkseweg 30, 2331 AT  Leiden
Mailadres: vrijgroen@ideewinkel.nl
Postadres: Ommedijkseweg 30, 2331 AT  Leiden
Bereikbaarheid met OV: Vanaf station Leiden Centraal met lijn 43 richting Den Haag. Halte Haagse Schouw uitstappen. Op de rotonde rechtsaf de Ommedijkseweg op lopen, onder de snelweg door en de weg volgen tot nr 30. Het is een kwartier lopen.
Openingstijden: We tuinieren meestal op woensdag en zaterdag: 13.00 – 17.00 uur. Wil je zeker weten dat we er zijn, mail of bel even van te voren. De tuin is gesloten als het giet, vriest of sneeuwt.

Bankrekening: Triodosbank, rekeningnummer NL 66 TRIO 021.23.27.097, t.n.v. Stichting Ideewinkel te Leiden o.v.v. Vrij Groen.

Donaties gebruiken we voor materiaal en gereedschap voor het onderhoud. We gebruiken zoveel mogelijk tweedehands materiaal maar soms is het nodig iets nieuw aan te schaffen. Ook kopen we zaden en pootgoed voor de tuin.

De activiteiten van Vrij Groen worden mede mogelijk gemaakt met steun van Het Oranje Fonds en de provincie Zuid-Holland.

Vrij Groen

Kerstbomenasiel gaat in december weer open.

Natuurwerkdag 2023

2023 Zomer kerstbomenfeest bij Vrij Groen

Zaterdag 11 maart 2023 NLdoet: kom je ook helpen bij Vrij Groen Kerstbomenasiel?

Get involved in volunteer day 2023 at the Xmas Tree Shelter

2022 – 4 en 5 november – Samen werken aan een groene omgeving op de Natuurwerkdag

2021 Nieuwe kerstbomen welkom bij kerstbomenasiel. Reserveer een tijd

2021 Kerstbomenasiel gaat weer open

Lees alle nieuwsberichten

Agenda

06/10

19:15

10 juni: Groen Ideecafé: film Groenkijkers - een poëtische en urgente mozaïek-film over liefde, verwondering, verdriet en hoop >

05/01

20:00

Jaarlijkse bijeenkomst Platform Leidse Parken in mei 2025 (precieze datum volgt nog). Organisatie van die bijeenkomst: Vrienden van het Roomburgerpark.

Nog niet bekend