2023 – 16 oktober – Groen Ideecafé – Centrum voor duurzaamheid in Leiden

Foto ideewinkel

 

Kijk de presentatie terug

Lees het verslag

Bekijk de genoemde ideeën voor een naam van het centrum

Bekijk de uitwerking van de brainwrite per onderwerp:

Hoe zorgen we voor een duurzame stad in de nabije toekomst? Hoe bereiken we de bewoners? Hoe maken we bewoners enthousiast om mee te doen? Waar vind je als bewoner alle informatie, die je nodig hebt voor een duurzaam leven en die je kan helpen om de toekomst positief tegemoet te zien?

In Leiden zijn zoveel initiatieven, organisaties en mensen met ideeën op allerlei gebied. Als we deze initiatieven op 1 plaats samenbrengen, dan is dit superhandig voor de bewoners van de stad.

En ook superhandig voor al die initiatieven, organisaties en mensen met ideeën.

Want wat als er een Centrum, een soort clubhuis is waar je informatie kan delen, kan samenwerken, workshops kan geven, informatieavonden kan organiseren, kan vergaderen, elkaar kan inspireren, van elkaar kunt leren ………..? Wat kan je allemaal dromen en hoe verwezenlijk je die dromen?

Op maandag 16 oktober staat het Groen Ideecafé open voor iedereen die wil meedenken over zo’n Leids Duurzaamheidscentrum en na deze avond hopelijk ook wil meedoen.

Na een introductie van Jeroen Schrama gaan we aan het werk met Brain-write. Dit is een brainstorm methodiek om zoveel mogelijk ideeën voor het Duurzaamheidscentrum op te halen.

Daarna is er ruimte voor gezelligheid en ontmoetingen.

De avond wordt afgesloten met een netwerkmoment.

 

Programma

19.30     Inloop.

20.00     Welkomstwoord vanuit Groen Ideecafé.

20.05     Introductie door Jeroen Schrama over de plannen voor het Duurzaamheidscentrum.

‘Hij vertelt over zijn super leuke en verrassende idee voor dit Duurzaamheidscentrum’

20.15     Korte uitleg en vervolgens Brainwriten (Brain-wat? O, een brainstorm-methode) aan de hand van een aantal thema’s rondom het Duurzaamheidscentrum.

Bonus: Verzin nou eens een pakkende naam! Duurzaamheidscentrum klinkt zo duf….

20.45     Pauze.

21.00     Bespreken van de beste ideeën per thema met een panel en interactie van de zaal, geleid door Maarten Stoffers.

21.30     Napraten, ontmoeten en kennismaken.

22.00     Afronden

 

Dit Groen Ideecafé wordt georganiseerd in samenwerking met Leiden Sneller Duurzaam.

 

Het Groen Ideecafé wordt gecoördineerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname aan een avond) erg gewaardeerd. Dat kan op de avond zelf, of via bijgaande link: