Ideecafe

Het Groene Ideecafé is dé ontmoetingsplek voor mensen met vragen, groene, duurzame ideeën en initiatieven in Leiden en de regio. Behalve een ontmoetingsplek is het Ideecafé een inspirerend platform.

Het Groene Ideecafé is een project van de Stichting Ideewinkel. De stichting stimuleert groene burgerinitiatieven die betrekking hebben op milieu, biodiversiteit, voeding, en gezondheid.

Sinds 2009 organiseert het Groene Ideecafé avonden over actuele en interessante duurzame onderwerpen, soms met presentaties, soms ook zijn er filmavonden met discussies.  Het is dé ontmoetingsplek voor mensen met vragen, groene, duurzame ideeën, en initiatieven in Leiden en de regio. Behalve een ontmoetingsplek is het een inspirerend platform.

Het Ideecafé organiseert avonden over onderwerpen zoals Eetbare stad, bijensterfte, Gezonde bodem, Lets Leiden, Groene daken, van het gas af,  en buurtmoestuinen. Soms met presentaties, soms ook zijn er filmavonden met discussies. Samen met de initiatiefnemers zoeken we naar mogelijkheden en medestanders om duurzame en groene plannen te realiseren.

Waar: Scheltema, Marktsteeg 1, 2312CS Leiden
Wanneer: De derde maandagavond van de maand
Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Toegang: Gratis

 

2020 – 7 december – Online Ideecafé – Donut Coalitie Leiden – Met de Stadshap zet Leiden de tanden in Duurzame Doelen

2020 – 26 oktober – Online Ideecafé – Hoe zet je die téGOEDbon in bij je vooroorlogse woning in Leiden?

2020 – 21 september – Ideecafé – Leidse Voedselvisie – Wat Eten We Dan?

2020 – 15 juni – Online Ideecafé – Webinar ‘Jaar van het Dak’ – Groenblauwe dakdromen in Leiden

2020 – 18 mei – Online Ideecafé – Leiden4GlobalGoals – Webinar

Lees alle nieuwsberichten

Agenda

04/19

19:45

Het Groene Ideecafé organiseert een online inspiratie-avond over het 'Jaar van de Tuin’. In dit Webinar kijken we samen naar hoe tuinen in Leiden kunnen bijdragen aan vergroening van de stad, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Welke activiteiten er dit jaar in Leiden worden georganiseerd en bieden we inspiratie voor straatacties, open tuinen dagen en andere buurtinitiatieven. >

Online bijeenkomst