2016 – 9 december -Vrij Groen: kerststukjes maken, kerstgroen en asielkerstbomen te koop

Foto ideewinkel

 

Kerstbomen
Iedereen die in januari een kerstboom naar het asiel gebracht heeft, kan er nu weer één meenemen. Vanaf 7 december worden de bomen opgehaald door hun eigenaar. Omdat Vrij Groen per half januari weg moet van haar huidige locatie aan de Rhijnhofweg in Oegstgeest, worden vanaf 17 december alle resterende kerstbomen verkocht aan een ieder die ze wil hebben. Als je een boom koopt, steun je gelijk Vrij Groen. Je bent welkom op woensdagen en zaterdagen, tussen 13.30 en 16.00 u.

Kerststukjes maken en kerstgroen kopen
Tijdens de ophaaldagen, te weten de woensdagen en zaterdagen voor de kerst van 13.30 tot 16.00 uur,  kunnen bezoekers ook een duurzaam kerststukje maken, van lokaal groen, op klei van de tuin (bijdrage € 2,50).  Als je thuis aan de slag wilt: we hebben prachtig groen van conifeer en buitenmodel-kerstbomen voor je, voor een kleine bijdrage. Alle data: za 10, wo 14, za 17, wo 20 en za 24 december.

Januari: kerstbomenasiel-brengdagen op nieuwe locatie
Wil je jouw kerstboom ook laten overzomeren? Vanaf woensdag 4 januari  2017 kun je weer terecht bij het kerstbomenasiel. Dit jaar kunnen de bomen terecht bij Kunstweide Ommenabij aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. De eigenaren van de Kunstweide zijn zo vriendelijk geweest een stuk van hun grond dit jaar ter beschikking te stellen voor de opvang. Bij goed weer is het kerstbomenasiel in januari elke woensdag- en zaterdagmiddag open. Van 13.30 tot 16.00 u kunnen kerstbomen op dit adres aan het asiel worden overgedragen. Een goede verzorging tijdens de kerst vergroot de overlevingskans! Meer informatie over het kerstbomenasiel en kerstboomverzorging, of over werken als asielhulp bij Vrij Groen: www.vrijgroen.info.

 

2016  –  9 december  -Vrij Groen: kerststukjes maken, kerstgroen en asielkerstbomen te koop