2017 – Vrij Groen Kerstbomenasiel gaat open: 12 december bomen halen, januari bomen brengen

Foto ideewinkel

anaf woensdag 6 december kunnen er weer kerstbomen opgehaald worden uit het asiel. De eigenaren hebben hierover bericht gehad (zo niet, na te vragen via vrijgroen@ideewinkel.nl).  Dit jaar is 70% van de gebrachte bomen klaar voor een nieuwe kerst! Er zijn weesbomen beschikbaar voor diegenen van wie de boom overleden is. Er is dit jaar helaas geen goede plek om kerststukjes te maken – dat onderdeel vervalt.

Kerstboomverzorging

Iedereen die in januari een kerstboom naar het asiel gebracht heeft, kan er dus nu weer één meenemen. Dat is te mede te danken aan een goede verzorging van de bomen tijdens de kerst. Kort samengevat is dat: koop een verse boom met een grote, zware wortelkluit, géén Nordmann spar. Laat de boom op een koele plek acclimatiseren als hij naar binnen gaat, en weer als hij na de kerst naar buiten gaat. Zet binnen de kerstboom niet bij de verwarming en niet direct op de vloerverwarming. Geef ruim water.

Wil je weten hoe het kerstbomenasiel precies werkt, en wanneer we open zijn? Kijk hier.

In januari kunnen weer kerstbomen met kluit gebracht worden

Op woensdag 3 januari  2018 wordt het kerstbomenasiel geopend voor nieuwe bomen. Dit jaar kunnen de bomen weer terecht bij Kunstweide Ommenabij aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. De eigenaren van de Kunstweide zijn zo vriendelijk weer een stuk van hun grond ter beschikking te stellen voor de opvang! Bij goed weer is het kerstbomenasiel in januari elke woensdag- en zaterdagmiddag open, van 13.30 tot 16.00 u.

P1021255_360x240_acf_cropped_360x240_acf_cropped

2017  –  Vrij Groen Kerstbomenasiel gaat open: 12 december bomen halen, januari bomen brengen