2017 – 4 april – Vrij Groen: bloemen- en fruittuin aangelegd tijdens NLdoet

Foto ideewinkel

NLdoet was op 11 maart, een heerlijk zonnige dag. Er was een ploeg enthousiaste mensen. Mooi werk. En een gezellige borrel aan het eind.

Daar waren we als tuiniers wel aan toe. De woensdag er voor waren we nog in de zeikende regen bij het kerstbomenasiel geweest: één grote modderpoel er naast, waar het archeologisch onderzoek gedaan was. Tot je enkels in de modder, als je bij de boompjes wilde komen. Veel chaos, weinig tuin, en veel te veel water.

Maar met NLdoet was het geweldig weer, en er stond versterking klaar: zes aardige aanpakkers van JCI Leiden (Junior Chamber International), naast de vaste tuiniers. En een grote frees die een stukje weiland klaarlegde voor een tuintje. Vier bigbags met houtsnippers. bossen wilgentenen en plantgoed.

Samen lekker gewerkt: een moddervrij toegangspad met houtsnippers, een fijne zitplek met wilgenscherm en rotstuintje, een pad van tegels en puin er naar toe. bessenstruikjes, hazelaars, klimroos en een kastanjeboom geplant. Een steigertje om makkelijk je gieter te vullen. Kortom, het kerstbomenasiel is een tuin geworden.