2021 Nieuwe kerstbomen welkom bij kerstbomenasiel. Reserveer een tijd

Foto ideewinkel

 

24-12-2021. Het kerstbomenasiel opent voor het brengen van bomen op woensdag 5 januari 2022. Gun je kerstboom met kluit een tweede leven en breng ‘m naar het kerstbomenasiel. Vrijwilligers van het kerstbomenasiel verzorgen een jaar lang je kerstboom. Voor de volgende kerst kun je je boom weer ophalen.

Je kunt hier een datum/tijd reserveren voor het brengen van je boom naar het kerstbomenasiel: reserveren.

Je hoeft bij het brengen van de boom niet te betalen. Je betaalt in december 12,- asielkosten per boom bij het afhalen. Eind november sturen we je een per email een afhaalbericht.

Check de kluit van je boom

Je kerstboom kan alleen overleven als deze nog frisse naalden heeft en een goede kluit met wortels.  Bij nieuwe bomen controleren we even de kluit. Sommige bomen hebben zo’n kleine kluit dat de overlevingskans in het asiel te klein is. Bomen die uit ons asiel komen hebben een goede kluit en hoeven we dus niet te controleren.

Heb je een Nordmann-spar? Kijk dan even hier of hij nog fris is: Nordmann-spar dood of fris

Coronamaatregelen

We werken met reserveringen. Je kunt een tijd reserveren op zaterdagen en woensdagen van 5 tot en met 22 januari. Je kunt dit jaar je boom niet zelf planten. Wij nemen voor het hek de boom van je aan en registeren deze.

We zien je graag bij het kerstbomenasiel! Adres: Ommedijkseweg 30 in Leiden.

Reserveer een hier een tijd om je boom te brengen.