2022 – 4 en 5 november – Samen werken aan een groene omgeving op de Natuurwerkdag

Foto ideewinkel

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november is het Natuurwerkdag, een initiatief van LandschappenNL. Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving.

Vrij Groen biodiversiteitstuin & kerstbomenasiel doet mee op zaterdag 5 november. Er zijn verschillende klussen om uit te kiezen, lichtere en zwaardere klussen. We gaan de paadjes verbeteren door er houtsnippers op te verspreiden, een insectenhotel maken, onkruid verwijderen in het kerstbomenasiel, een greppel graven voor afwatering en wilgen snoeien. Doordat we bij de stad zitten is er aardig wat stikstofneerslag. Dat is te merken aan de snelle groei van bramenstruiken, deze moeten nodig gesnoeid. Ook zijn we van plan meer reliëf aan te brengen in de tuin door graven en ophopen. Hiermee creëren we drogere en nattere stukken waardoor meer soorten planten zich thuis kunnen voelen.

Help je ons mee en kom je genieten van de gezelligheid en de tuin? Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden: informatie & aanmelden

Je vindt Vrij Groen vlakbij het Valkenburgse Meer. Kom zoveel mogelijk met de fiets. Er is beperkte ruimte voor auto’s. Bereikbaarheid met OV: vanaf station Leiden Centraal met lijn 43 richting Den Haag. Halte Haagse Schouw uitstappen. Op de rotonde rechtsaf de Ommedijkseweg op lopen, onder de snelweg door en de weg volgen tot nr 30. Het is een kwartier lopen.