Zaterdag 16 maart 2024 NLdoet: kom je ons helpen?

Foto ideewinkel

Vind je het leuk om samen buiten te werken? Of wil je het een keer proberen? Kom op zaterdag 16 maart helpen bij Vrij Groen Kerstbomenasiel tijdens NLdoet. Een leuke dag buiten, nieuwe mensen ontmoeten en samen de tuin verbeteren. Je hoeft geen ervaring te hebben, er is altijd wel iemand in de buurt om je wegwijs te maken. Je kunt kiezen waar je bij wilt helpen: tuinieren of klussen. We gaan bijen- & vlinderbloemen zaaien om mee bij te dragen aan de biodiversiteit en een houten pergola bouwen om een schaduw- en schuilplek mee te maken.

Tuinieren:
Met het zaaien van bijen- & vlinderbloemen willen we bijdragen aan de biodiversiteit. Ook gaan we ongewenste grassen uit de bloementuin halen. Hier kunnen we je hulp bij gebruiken! Van 13 tot 16 uur.

Klussen:
De zomers worden heter en de herfst wordt natter: we hebben een plek voor onszelf nodig om te schuilen. We gaan een houten pergola maken waar we een schaduw- en regendoek aan op kunnen hangen. Ook hebben we hulp nodig bij het bramenstruiken verwijderen, riet uitgraven en wilgen snoeien. Vind je het leuk om samen buiten te werken? We kunnen je hulp gebruiken! Van 11 tot 16 uur. Neem je lunch mee, wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers.

Je kunt je hier aanmelden:
voor het klussen: aanmelden NLdoet 2024

voor het tuinieren: aanmelden NLdoet 2024

Wil je eerst nog wat meer weten voordat je je aanmeldt? Stuur dan een mailtje naar Wim Lunsing, mailadres: vrijgroen@ideewinkel.nl of bel Wim op 06 347 15 887.

Kom vooral, de koffie en thee staat klaar!

Bezoekadres: Ommedijkseweg 30, 2331 AT  Leiden
Bereikbaarheid met OV: Vanaf station Leiden Centraal met lijn 43 richting Den Haag. Halte Haagse Schouw uitstappen. Op de rotonde rechtsaf de Ommedijkseweg op lopen, onder de snelweg door en de weg volgen tot nr 30. Het is een kwartier lopen.