2023 – 20 november – GroenIdeeWereldcafé

Foto ideewinkel

 

Bekijk hier de presentatie

Lees hier de Samenvatting GroenIdeeCafe 20 november

 

Klimaatverandering raakt ons allemaal, of we nu in de stad wonen of middenin de natuur, jong of oud zijn, werken op een kantoor of in de landbouw. Het is een wereldwijd probleem dat geen grenzen kent, en het is van het grootste belang dat we allemaal betrokken raken bij het vinden van oplossingen.

Maar hoe doen we dat? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen, van alle achtergronden en leeftijden, deel uitmaken van de beweging voor een duurzamere planeet? In deze bijeenkomst nemen we je mee en gaan we samen het gesprek aan over waarom het betrekken van verschillende doelgroepen zo cruciaal is in de strijd tegen klimaatverandering.

We beginnen met een overzicht van enkele inspirerende projecten, waaronder GreenerAge, Energiefixers071 en de Meertalige Energiehelpdesk. Deze projecten bieden waardevolle inzichten over de betrokkenheid van diverse doelgroepen en de uitdagingen die je daarin tegenkomt. Vervolgens nodigen we je van harte uit om met ons in gesprek te gaan, om samen te onderzoeken hoe we een breder publiek kunnen bereiken en betrekken bij duurzaamheid. Onthoud: samen kunnen we meer bereiken dan we wellicht denken!

We sluiten de avond af met napraten met een drankje.
Er is weer een stekjes- en ruilboekentafel. Heb je nog een leuke uitgegroeide kamerplant, of een goed boek met duurzaam thema werkloos op de plank staan? Neem het mee om te ruilen tijdens het volgende café.

GroenIdeeWereldCafé: maandag 20 november, inloop vanaf 19:30 uur, in Scheltema, Marktsteeg 1 in Leiden.

 

Programma

19.30-20.00 Inloop met stekjes- en boekenruil
20.00-20.10 Presentatie GreenerAge project door Lucia Thielman
20.10-20.20 Presentatie Energiefixers071 door Bart Groeneweg
20.20-20.30 Presentatie Meertalige Energiehelpdesk
20.30-20.45 Pauze
20.45 – 21.30 Wereldcafé waarin we met elkaar in gesprek gaan over het bereiken & betrekken van verschillende doelgroepen rondom duurzaamheid en klimaatverandering, aansluitend plenaire terugkoppeling
21.30 – 22.00 Netwerken
22.00 Afsluiting

 

 

Dit Groen Ideecafé wordt georganiseerd in samenwerking met GreenerAge en EnergieFixers071 en Leids Steunloket Migranten.

 

Het Groen Ideecafé wordt gecoördineerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname aan een avond) erg gewaardeerd. Dat kan op de avond zelf, of via bijgaande link: