2018 – 10 oktober – GOED Ideecafé – Meet-up voor duurzame mondiale en lokale doelen

Foto ideewinkel

Op 10 oktober staan in Leiden tal van activiteiten in het teken van de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens de Meet-up in BplusC (de Nieuwstraat) wordt een kick-off en match-making georganiseerd voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen in Leiden.

Het Groene Ideecafé wil samen met diverse organisaties in Leiden de Duurzame Ontwikkelingsdoelen meer voor het voetlicht brengen en daarvoor vanaf najaar 2018 een serie bijeenkomsten en workshops organiseren. Het is dé gelegenheid voor organisaties en burgers met initiatieven die duurzame ontwikkeling in Leiden nastreven om te netwerken, medestanders te vinden en samenwerking met nieuwe partners te starten.

De GaGoed campagne is er voor alle inwoners van Leiden. Om de Leidse Duurzaamheidsagenda te realiseren zijn bijdragen uit de hele stad nodig. Het is goed voor de stad en de doelgroepen om de effectiviteit van de campagne te verbreden en versnellen. Om meer bewoners te betrekken wordt samenwerking met maatschappelijke organisaties, bedrijven en partijen gezocht en gestimuleerd.

De kick-off en match-making voor Duurzame Ontwikkeling in Leiden ondersteunt organisaties en burgers bij hun initiatieven om samen met nieuwe partners en medestanders de uitdagingen voor een duurzame toekomst op te pakken. In het belang van de mondiale duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) zullen de initiatieven komend jaar uitgewerkt worden in workshops en lokale acties. De voortgang zal het komend jaar in het Groene Ideecafé worden gepresenteerd en besproken.

Zie ook: http://www.sdgnederland.nl/, https://www.ideewinkel.nl/  en  https://www.gagoed.nl/

Programma woensdag 10 oktober 2018

17.00     Inloop met duurzame catering van Hof van Sijthoff

17.30     Welkom: Ckees van Oijen, Groene Ideecafé, Martine Leewis, wethouder gemeente Leiden

17.40     Aanwijzing 16 SDG-facilitators (van partner organisaties, bedrijven en instellingen)

17.45     Van mondiale Duurzame Ontwikkelingsdoelen naar lokale actie: Jeroen Straathof

18.00     Match-making voor 16 SDG-initiatieven in Leiden (in drie rondes)

19.30     Opbrengst nieuw lokale duurzame ontwikkeling initiatieven

19.50    Afronding en napraten bij een drankje

Locatie: BplusC, Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden. De toegang is gratis.

Wie zich vooraf aanmeldt (vóór 8 oktober via: info@ideewinkel.nl) kan deelnemen aan een maaltijd die wordt verzorgd door het ‘groene’ en sociale restaurant Hof van Sijthoff.

Meer informatie: Ckees van Oijen, Groene Ideecafé (ckees.van.oijen@planet.nl; 06-27263520).