Voedselbos Okkerheide

Voedselbos Okkerheide in de Merenwijk is een speciaal ontworpen bos gevuld met veel vaste planten, struiken en bomen die allemaal wat eetbaars bieden. Voor, door en met wijkgenoten.

Voedselbos Okkerheide heeft een eigen website

Ga naar www.okkerheide.nl voor meer informatie.

Aan de rand van de Merenwijk in Leiden groeit sinds 2017 een weelderig voedselbos. Een voedselbos is een combinatie van natuur en landbouw. Het is een speciaal ontworpen bos gevuld met veel vaste planten, struiken en bomen die allemaal wat eetbaars bieden. Voor, door en met wijkgenoten. We verbouwen hier samen gewassen door mee te bewegen met de kracht van de natuur. Dat kost minimale energie en levert een rijke natuur en oogst op voor de wijk!

 


Kaart van het Voedselbos Okkerheide 

.

Lees alle nieuwsberichten

Agenda

06/13

20:00

Op het podium: Korte Voedselketens in de Leidse ommelanden. Diverse inspirerende praktijkvoorbeelden van Korte Ketens, de Groene Cirkel Voedsel (De Tuin van Holland) en onderzoek naar natuur-inclusieve landbouw (Land van Ons). Doel: elkaar inspireren, netwerken en kansen voor korte keten initiatieven stimuleren en verbinden.

Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden

06/30

09:10

Excursie naar Amsterdam Noord met thema duurzaamheid, circulaire economie, stadsvernieuwing, en creatieve architectuur. Met een speciaal voor de Ideewinkel gegidste excursie naar de Ceuvel, een duurzaam stedelijk experiment op een voormalige scheepswerf. Iedereen is welkom maar voorrang word gegeven aan de vrijwilligers en vrienden van de Ideewinkel. Maximum aantal deelnemers is 15. Aanmelden bij Peter Engbers via voorzitter@ideewinkel.nl Zie hier  meer info en het volledige programma.

Amsterdam Noord