Oprichting Jonge Voedselboswachter Club

Foto ideewinkel

Wil jij ook dat je kinderen meer buiten zijn? Dat ze voelen dat ze hier thuis horen. Tussen de mensen, maar ook tussen andere dieren en planten die hier leven. Kinderen hebben de toekomst, maar dan moeten we ze die wel gunnen. Met voedselbos Okkerheide willen we bijdragen aan een toekomst voor volgende generaties.

2021 is eervol ingeluid toen op nieuwjaarsdag 25 kinderen uit de buurt samen kwamen om een nieuw deel van het voedselbos aan te planten. En dat gebeurde met veel enthousiasme en eindigde met zwarte vingers en rode wangen.

We willen kinderen nu de kans geven om mee te groeien met hun voedselbos. Daarom starten we de Jonge Voedselboswachter Club voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Zij duiken onder begeleiding ieder seizoen het voedselbos in om samen te werken, te leren en te ontdekken. Denk aan paddenstoelen onderzoeken, insecten bestuderen, touw maken, nestkastjes timmeren, aardappelen planten en bessen plukken. Ook mag ieder kind een favoriete boom kiezen en met een speciaal logboekje gaan volgen en verzorgen.

De Jonge Voedselboswachter Club komt komend jaar ieder seizoen bij elkaar op een zondagochtend van 10 tot 12 uur. Zaterdag 9 januari is de aftrap. Dan starten we om 10 uur en eindigen om 11 uur. Dat is wat korter, omdat we net de plantactie hebben gehad. Deelname is 20 euro per jaar en er is beperkt plek.

Wil je meer weten of je kind aanmelden? Neem dan contact op via mail@okkerheide.nl.