2017 – Ideecafé – 18 september – Leiden aan de zonnepanelen

Foto ideewinkel

Laatste informatiebijeenkomst dit jaar over de Goed-inkoopactie zonnepanelen door Leidse wijkambassadeurs. De kans om nog dit jaar alles te horen over mogelijkheden om geld over te houden aan energie en stroom. Over zonnepanelen, warmtepompen, groene daken en what not. Een eigen dak is niet altijd nodig. De installateur en Erfgoed Leiden beantwoorden vragen.

Samen maken we in Leiden de juiste keuzes! Goed helpt Leidenaren bij het maken van de juiste keuzes. Bijvoorbeeld op het gebied van energie en natuur. Dat is Goed voor je portemonnee, je directe leefomgeving, voor onze stad en het klimaat op aarde.

Laat je inspireren! Een zo laag mogelijke energierekening is Goed voor je portemonnee, Goed voor je directe leefomgeving, Goed voor ons klimaat. Wijkambassadeurs helpen je, zodat je fijner, goedkoper, ‘groener’ kunt wonen.

Programma maandagavond 18 september 2017
19.30        Zaal open, inloop
20.00       Opening, Anton de Gruyl Groene Ideecafé/Wijkambassadeur Leiden centrum(zuid)
20.15        Ervaringsdeskundige aan het woord
20.30       Rients-Anne Slotema, Erfgoed Leiden over vergunningen
20.45       Gerjan de Boer informatie over maatwerkadviezen

20.55        Pauze
21.10        Wijkambassadeur aan het woord
21.25        Vragen aan de installateur en Erfgoed Leiden
21.40       Afronding en napraten bij een drankje
De toegang is gratis. Info en aanmelden bij Anton de Gruyl info(at)antondegruyl.nl
Liken en aanmelden via facebook wordt op prijs gesteld.

Meer info over de Zonnepanelen actie

Wilt u een lagere energierekening? En ook een bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze stad? Profiteer dan nu van ons Goed initiatief om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Wij, als wijkambassadeurs, organiseren belangeloos een collectieve inkoopactie.

Hoe werkt het?

Iedereen met een eigen dak kan meedoen. Door de gezamenlijke inkoop zorgen wij voor een goede prijs. Hoe meer inwoners meedoen, hoe goedkoper de aanschaf!

Welke installateur?

Wij als Leidse wijkambassadeurs energie, hebben bij een groot aantal installateurs uit de Leidse regio een prijs- en kwaliteitsopgave aangevraagd. De installateurs werden niet alleen beoordeeld op een goede balans tussen kwaliteit en prijs, maar ook op flexibiliteit, betrouwbaarheid en de garanties van het systeem. Het gaat om de installatie van zonnepanelen die minimaal 25 jaar een goed rendement blijven leveren.

Over het Goed-project

Leiden gaat Goed
Voor een klimaatbestendig & gezonde wereld kunnen we niet langer passief afwachten. De Leidse Goed-campagne laat zien dat duurzaam leven niet ingewikkeld hoeft te zijn. We moeten zelf aan de slag: lokaal in onze eigen stad en buurt.

Elk duurzaam initiatief, groot & klein, draagt bij aan een gezonde leefomgeving, nu en in de toekomst. Voor u en onze kinderen.

Als stad van kennis en innovatie wil Leiden vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Vanuit 6 thema’s: Energie, Duurzaam Ondernemen, Biodiversiteit, Afvalstromen, Duurzame mobiliteit & Klimaatadaptie, werken we aan de verdere verduurzaming van Leiden. Hiermee willen we bereiken dat Leiden bijdraagt aan het terugdringen van belastende factoren en de stad aantrekkelijk blijft als woon-, werk- en verblijfsgebied.