2023 – 16 januari – Groene Ideecafé – Groene Voornemens op Blauwe Maandag

Foto ideewinkel

We maken ons allemaal wel eens zorgen over de toekomst – het komt allemaal steeds dichterbij. Het klimaat verandert, de zee zit vol met plastic. Misschien heeft u wel eens het hopeloze gevoel dat het allemaal té moeilijk en té ingewikkeld lijkt; dat gevoel is door genoeg mensen ervaren dat het een naam heeft gekregen: eco-anxiety, of klimaatstress.

Om de goede moed niet te verliezen en door te kunnen gaan met onze pogingen om de toekomst zonniger te maken nodigen we u uit om op 16 januari te komen naar het nieuwe Groene Ideecafé: Groene Voornemens. Het begin van het jaar is een mooi moment om onszelf (en elkaar) te beloven wat we gaan doen op het vlak van duurzaamheid, natuur en ecologie. Sprekers hebben het over die klimaatstress en wat we er tegen kunnen doen, en we gaan met hen èn elkaar in gesprek over hoe we onze voornemens het beste waar kunnen maken.

Je bent van harte welkom: Maandag 16 januari 20 u in Scheltema, Marktsteeg 1 in Leiden.
Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom (bv. € 5 of € 10).

Programma

19:30-20:00 Inloop met stekjestafel en boekenruil
20:00-20:45 Lezing door klimaatpsycholoog Maurits van der Heijde, docent bij Hogeschool Inholland
20:45-21:00 pauze
21:00-21:45 Hoopvol ecologie-onderwijs: lezing en interactief deel door biologe Eleonore van Gaasbeek
21:45 Afsluiting met pubquiz
22:00 Einde programma. Napraten met een drankje

Nieuw Team!
De organisatie van het Groene Ideecafé is vanaf 2023 doorgegeven aan nieuw, divers team, dat zich ook op deze avond zal voorstellen.

We beginnen gelijk met een paar nieuwe toevoegingen aan het Café: een stekkenruiltafel en een tafel waar u boeken over duurzaamheid en natuur kunt vinden, meenemen, en ook achterlaten.

Neem je stekjes, mee, en ook de boeken die je door wilt geven.