2017 – Ideecafé – 22 mei – Verrassende bijenfeiten en handige tips voor je eigen tuin, straat, wijk en stad

Foto ideewinkel

Op maandag 22 mei, van 20 u, vertelt Koos Biesmeijer van Naturalis over bijen, in het groene Ideecafé, in Scheltema in Leiden. Aan de orde komt het belang van bijen voor onze voedselvoorziening en biodiversiteit, hoeveel soorten wilde bijen er zijn, hoe je ze kunt herkennen. Ook geeft hij praktische tips, hoe je kunt zorgen dat er ook in jouw omgeving meer bijen kunnen leven, met voldoende nestgelegenheid en voedsel.  Daar is veel behoefte aan; het aantal bijen neemt af.

De bijeenkomst wordt ingeleid door Hannie Korthof, projectleider Groene Cirkel Bijenlandschap, die met de gemeenten Leiden, Zoeterwoude, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen a/d Rijn, en vele anderen, werkt aan een bloemrijk netwerk voor wilde bijen en hommels. Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten en plannen en ideeën uit te wisselen.

De bijenavond wordt georganiseerd door Het Groene Ideecafé, in samenwerking met Groen Dichterbij 071 en Groene Cirkel Bijenlandschap. Meer info: www.ivn.nl/bijenavond22mei. Locatie: Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden

Programma

19.30 u Deur open.
20.00 u Opening; Hannie Korthof, projectleider Bijenlandschap vertelt over Bijenlandschap-project in de regio.
20.15 u Presentatie Koos Biesmeijer, bijenexpert en wetenschappelijk directeur van Naturalis over Meer bijen in Leiden.
21.15 u Napraten bij een drankje.

====

Meer bijeninfo? Bezoek dan ook:

Lezing Hortusimker Fred Weber voor Groei&Bloei; woensdag 17 mei om 20 u in het Welland college, Langevoort 70 in Oegstgeest.

Excursie Fred Weber: Bijen in de Leidse Hortus; zaterdag 10 juni om 10 u.

Meer info: Activiteiten – Groei & Bloei Leiden