Bericht van de voorzitter; Ideewinkel en Corona virus

Foto ideewinkel

Beste mensen,

Het Corona virus houdt de gemoederen goed bezig. Het sociale leven zoals we dat kennen staat op zijn kop. Het raakt ons allemaal en juist nu moeten we er voor elkaar zijn. In deze uitdagende tijd is het belangrijk om goed voor elkaar te zorgen en proberen gezond te blijven. Er zijn allerlei dingen die we kunnen doen om anderen te helpen. Zie hier bijvoorbeeld een overzicht van lokale Corona initiatieven.

Hopelijk vergeten we de duurzaamheid niet, dit is misschien wel de tijd om eens te kijken in onze lijst van lokale en nationale duurzame initiatieven en/of organisaties en hier nieuwe ideeën van op doen of aan toe te voegen. Of neem een goed boek, kijk eens naar al deze mooie KNNV natuurboeken of lees over onze voetafdruk op de aarde.

Voor onze Ideewinkel projecten en activiteiten betekent dit dat we komende tijd zoveel mogelijk bijeenkomsten uitstellen of online maken. Alleen naar buiten gaan en in natuur bezig zijn is gezond. Natuurlijk houden we ons aan de RIVM richtlijnen. Als het kan, doe activiteiten thuis, in de tuin, of vlakbij in de natuur. Denk bv aan natuur waarnemingen zoals de bijentelling en het gebruik van ObsIdentify voor beeldherkenning van allerlei wilde dieren en planten.

Natuur rond Leiden is ook mooi, even alleen een rondje wandelen op de Strengen

 

Ik wens iedereen veel sterkte en een duurzame gezondheid in deze moeilijke tijd.

——————–

Peter Engbers

Voorzitter Ideewinkel