2024 – 18 maart Groen Ideecafé: Het Jaar van de Huismus in Leiden

Foto ideewinkel

 

2024 is het Jaar van de Huismus. De huismus is één van de geliefdste en meest talrijke vogels van ons land. Omdat ze altijd met z’n allen zijn, lijkt het alsof er van deze gezellige mussen nog steeds veel zijn. Toch zijn hun aantallen in de laatste decennia van de vorige eeuw meer dan gehalveerd. Hoe krijgen we weer meer mussen in de Nederlandse tuinen en steden?

In dit Groen Ideecafé vertellen Stadvogeladviseurs Pieter Aaldring en Mink Enthoven hoe nu met huismussen gaat  en wat we kunnen doen om weer meer mussen in Leiden te krijgen.

 

Programma

19.30 u  Zaal open

20.00 u Opening

20.10 u  Het jaar van de Huismus. Mink Enthoven en Pieter Aaldring – Stadsvogeladviseurs van de Vogelbescherming

  • Hoe gaat het met huismussen in Nederland en Europa? Wat zijn bedreigingen?
  • Hoe maken we onze omgeving aantrekkelijk voor huismussen, en zorgen we dat ze het het hele jaar naar hun zin hebben?

Aansluitend: Delen van ervaringen: hoe gaat het met mussen in Leiden?

Pubquiz

21.30 – 22.00 u: We sluiten de avond af met napraten met een drankje.

 

Er is weer een stekjes- en ruilboekentafel. Heb je nog een leuke uitgegroeide kamerplant, of een goed boek met duurzaam thema werkloos op de plank staan? Neem het mee om te ruilen tijdens het Ideecafé.

 

Lees hier wat je kunt doen voor de huismus (pdf)

 

 

Het Groen Ideecafé wordt gecoördineerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname aan een avond) erg gewaardeerd. Dat kan op de avond zelf, of via bijgaande link: