2024 – 13 mei Groen Ideecafé: Samen energie besparen en verduurzamen

Foto ideewinkel

 

Samen huizen isoleren, zonnepanelen aanschaffen, zonneboilers installeren, een warmtepomp, of zelfs samen van het gas af? Laat je informeren in het Groen Ideecafé op 13 mei 2024, 20 u in Scheltema. Marktsteeg 1 in Leiden. Coöperatie Energiek Leiden laat zien wat zij voor jou kunnen betekenen om met elkaar de energietransitie te versnellen. Onder andere: ondersteuning van gezamenlijke energie-initiatieven.

Dit Groen Ideecafé gaat over de mogelijkheden om samen met stadsgenoten te werken aan de energietransitie. Zo ben je niet altijd afhankelijk van de overheid of commerciële partijen. We helpen gewoon elkaar.

Tijdens de avond wordt besproken:

  • Wat is een collectieve aanpak en waarom werkt dit goed?
  • Wat zijn succesvolle voorbeeldverhalen van collectieve initiatieven?
  • Hoe weet je waar kansen liggen om gezamenlijk aan de slag te gaan?

Programma

19:30    Inloop

20:00    Presentatie: hoe werkt dat, samen aan de slag met energie. Energiek Leiden

20:20    Voorbeelden uit de praktijk

20:45    Pauze

21:00    Aan de slag

In groepen kijken we concreet wat er aan onze huizen verbeterd kan worden, en wat je samen met buren of anderen kunt doen.

21.40 Pubquiz

22.00 Napraten met een drankje

Er is weer een stekjes- en ruilboekentafel. Heb je nog een leuke uitgegroeide kamerplant, of een goed boek met duurzaam thema werkloos op de plank staan? Neem het mee om te ruilen tijdens het Ideecafé.

Het Groen Ideecafé wordt gecoördineerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname aan een avond) erg gewaardeerd. Dat kan op de avond zelf, of via bijgaande link: