2023 – 19 juni – Fossielvrije Universiteit

Foto ideewinkel

 

Het Groen Ideecafé op maandag 19 juni vanaf 19:30 in Scheltema staat in het teken van het verbreken van de invloed van fossiele industrie op de Nederlandse universiteiten.

De invloed van olie- en gasbedrijven binnen Nederlandse universiteiten heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen. Deze bedrijven financieren onderzoek, sponsoren studentenorganisaties en betalen zelfs hoogleraren, maar steeds meer onderzoekers en studenten vinden dat niet meer van deze tijd.

In dit Groen Ideecafé gaan we in gesprek met academici die een kritische discussie aan hun universiteiten zijn begonnen met als doel de invloed van de fossiele industrie aan de kaak te stellen. De paneldiscussie wordt geleid door Linda Knoester en Aaron Pereira, die onafhankelijk onderzoek doen naar de banden tussen fossiele bedrijven en de academische wereld.

Er is weer een stekjes- en ruilboekentafel. Heb je nog een leuke uitgegroeide kamerplant, of een goed boek met duurzaam thema werkloos op de plank staan? Neem het mee om te ruilen!

 

Programma
19:30 uur: Inloop
20:00 uur: Introductie door Aaron & Linda (Solid Sustainability Research)
20:05 uur: Korte presentatie van de panelists:

  • Dr. ir. Martijn Duineveld (Universitair hoofddocent Wageningen Universiteit, Scientists4Future Wageningen)
  • ir. Charlotte Braat, (Junior onderzoeker TU Delft, Reclame Fossielvrij, End Fossil LU&TUD)

20:40 uur: Vragen aan het publiek en panel door Aaron & Linda

21:00 uur: Pauze + indienen vragen voor panel

21:15 uur: Paneldiscussie – vragen vanuit de zaal
21:45 uur: Pubquiz
22:00 uur: Afsluiting

 

Het Groen Ideecafé wordt georganiseerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname aan een avond) erg gewaardeerd. Dat kan op de avond zelf, of via bijgaande link:


⇑ Doneer aan het Groen Ideecafé

 

Vind je het leuk om ook mee te werken aan de organisatie van Groene Ideecafés? Neem dan contact op via groenideecafe@gmail.com, of spreek ons aan bij het Ideecafé.