2023 – 17 april – Zelfgemaakt in Leiden

Foto ideewinkel

 

Kijk hier de presentaties terug: Presentatie maandag 17 april 2023 Zelfgemaakt

 

Ontspullen is goed, maar soms heb je dingen gewoon echt nodig. Waar kies je dan voor? Je bent uitgenodigd om tijdens het komend Groen Ideecafé van 17 april in Scheltema Leiden te onderzoeken hoe je keuzes maakt die jouw leven èn de wereld een stapje verder gaan helpen. Je gaat aan de slag om zelf iets te repareren of iets nieuws te maken uit restmaterialen.

Hoogleraar Life Cycle Assesment Jeroen Guinée vertelt hoe producten duurzaam kunnen worden gemaakt en hoe je duurzame keuzes maakt in je koopgedrag. Makers en reparateurs met een duurzame missie presenteren hun product en geven een workshop.

We sluiten de avond af met een pubquiz en praten na met een drankje.

Er is weer een stekjes- en ruilboekentafel. Heb je nog een leuke uitgegroeide kamerplant, of een goed boek met duurzaam thema werkloos op de plank staan? Neem het mee om te ruilen tijdens het volgende café.

 

Programma

19:30 Inloop

20:00 De levenscyclus van producten – hoogleraar Jeroen Guinée

20:20 Introductie en start workshops: zelf maken en repareren

20:45 Pauze

21:00 Vervolg workshops

21:45 Pubquiz

22:00 Afsluiting

 

Workshops en demonstraties (onder voorbehoud, blijf de website volgen voor de laatste info):

Ben je een maker of reparateur uit Leiden met een duurzame missie? En lijkt het je leuk om je product te presenteren en/of een workshop te komen geven? Neem contact op met het programmateam via groenideecafe@gmail.com

 

Het Groen Ideecafé wordt georganiseerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname aan een avond) erg gewaardeerd. Dat kan op de avond zelf, of via bijgaande link: Doneer aan het Groen Ideecafé

 

Bekijk foto’s van de avond