2023 – 11 december – Groen Ideecafé – film: The Loud Spring

Foto ideewinkel

 

Meld je aan voor de Filmvertoning van The Loud Spring – 11 december

 

Hoe bouwen we aan een beweging die de klimaatcrisis gaat stoppen? Daarvoor is een krachtige vakbeweging nodig. Dat is de boodschap van de film The Loud Spring. Op 11 december vertonen we tijdens het Groen Ideecafé de documentaire ‘The Loud Spring’, met aansluitend een paneldiscussie met vertegenwoordigers van klimaatactiegroepen, de vakbeweging, politieke wetenschappen en de kunst.

 

In deze Duitse documentaire van Labournet komen onder anderen wetenschappers Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten, vakbondsleden en het collectief ‘Angry Workers‘ aan het woord.

Met interviews en een toekomstscenario onderzoekt de film wat er moet veranderen om klimaatrampen tegen te houden. De kernboodschap: om de klimaatcrisis te stoppen, is een krachtige vakbeweging van en door werkers nodig.

 

Film details:

De film is in het Engels en Duits en wordt in het Nederlands ondertiteld.

The Loud Spring, regie: Johanna Schellhagen, April 2022

Bekijk hier de trailer

Na de paneldiscussie, sluiten we de avond af met een pubquiz en praten na met een drankje. Ook zal er een stekjes- en ruilboekentafel zijn. Heb je nog een leuke uitgegroeide kamerplant, of een goed boek met duurzaam thema werkloos op de plank staan? Neem het mee om te ruilen tijdens het volgende café.

 Aanmelden kan via deze link, of via onderstaande QR-code:

 

 

Programma:

19:30 uur: Inloop

20:00 uur: Filmvertoning

21:05 uur: Pauze + indienen vragen voor panel

21:15 uur: Panelgesprek – vragen vanuit de zaal

21:50 uur: Pubquiz

22:00 uur: Afsluiting

Dit Groen Ideecafé wordt georganiseerd in samenwerking met Milieudefensie – Operatie Klimaat groep Leiden/Den Haag en FNV Leiden.

 

 

Het Groen Ideecafé wordt gecoördineerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname aan een avond) erg gewaardeerd. Dat kan op de avond zelf, of via bijgaande link: