2022 – 17 oktober – Groene Ideecafé – Samen brengen we een duurzame toekomst dichterbij Leiden

Foto ideewinkel

Een duurzame toekomst die ieder een eerlijke sociale basis biedt, binnen veilige ecologische grenzen. Is dat haalbaar in 2030, of misschien in 2050? Iedereen maakt zich daar wel eens een voorstelling van. Maar hoe bereiken we die duurzame doelstellingen? En wat is daar voor nodig? Tijdens het Groene Ideecafé van maandag 17 oktober, een week na de (onderwijs) dag van de duurzaamheid 2022, verkennen we de kansen om samen met partners in de Leidse regio te werken aan een duurzame toekomst.

Je inzetten voor een betere wereld maakt op zichzelf al gelukkig. Denk mee, bouw mee en geniet van de reis. “Think big act now”. Vorig jaar oktober maakten we in het ideecafé samen met industrieel ontwerper en schrijver Babette Porcelijn deze reis door middel van een inspirerende lezing.

Op 17 Oktober a.s. gaan we met Alan Lentz van DuurzaamheidUnlimited verder op deze zoektocht en kijken we samen hoe we dat voor onze mooie stad zouden kunnen invullen. Alan Lentz zal onze inspirerende reisleider zijn. Hij begeleidt groepen om in creatieve samenwerking voor zichzelf hoge ambities te stellen en een echt omvattende benadering te kiezen. Met aandacht voor waar het werkelijk om gaat: kwaliteit van de samenleving, kwaliteit van werk, kwaliteit van de omgeving en persoonlijke ontwikkeling.

Dit is een oproep aan actieve en betrokken bewoners, vertegenwoordigers maatschappelijke organisaties, (kennis)instellingen, gemeente en bedrijven in Leiden. Aan iedereen die zich graag inzet voor natuur, milieu, duurzaamheid en gezonde levensstijl en werk. Kom langs en wees welkom in het Groene Ideecafé van maandagavond 17 oktober om samen met Alan Lentz van DuurzaamUnlimited kansen voor een duurzame toekomst voor Leiden te verkennen.

Het wordt een atypische avond, waarbij je niet uitgenodigd wordt om te luisteren en te overdenken, maar wel om te dromen en te doen. Een workshop waar we met de resultaten als stad iets mee kunnen!

Ideecafé programma 

19:00     Zaal open: inloop (let op: we starten een half uur eerder!)
19:30     Opening – Ckees van Oijen – Groene Ideecafé
19:40     Workshop introductie – Alan Lentz – DuurzaamUnilimited
20:20     Pauze
20:40     Van dromen en verbeelding naar duurzaam denken en doen
21:50     Afsluiting en netwerken (napraten tot ca. 22:30)

Waar?

Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, Leiden scheltemaleiden.nl/agenda/

Aanmelden

Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage van bijvoorbeeld € 5,00 of € 10,00 wordt op prijs gesteld. Aanmelden voor deelname is gewenst (vóór 17 oktober 12:00 uur; via dit formulier).

Contact: Ckees van Oijen, Werkgroep Groene Ideecafé (ideecafe071@gmail.com; 06-27263520)

Meer informatie