2020 – 18 mei – Online Ideecafé – Leiden4GlobalGoals – Webinar

Foto ideewinkel

 

Op 18 mei organiseert het Groene Ideecafé met Stichting 2030 en gemeente Leiden een Webinar “Van ideeën naar acties” voor duurzame doelen in het kader van het initiatief Leiden4GlobalGoals.

Leiden4Global Goals is een initiatief om de Global Goals (SDG’s) in Leiden handen en voeten te geven. Dat doen we samen met iedereen die daar een bijdrage aan kan leveren. We staan nu op de overgang van ‘creatie’ naar ‘actie’. De doelen beginnen te leven in de stad, de netwerken zijn in ontwikkeling.

Momenteel gaat alles net even iets anders, een kans om vooruit te kijken en groener, eerlijker en duurzamer de Corona crisis uitkomen. Een mooie uitdaging die we alleen samen aan kunnen gaan, daarom is iedereen uitgenodigd om op 18 mei mee te denken over de Global Goals in Leiden.

Op 18 mei presenten we 3 thema’s waarop teams in Leiden aan de slag gaan met de Global Goals. We presenteren de resultaten van eerdere bijeenkomsten en geven initiatieven zoveel mogelijk energie en contacten mee om succesvol aan de slag te gaan. Iedereen die Leiden en omgeving groener, eerlijker en duurzamer wil maken en zich daar de komende jaren voor in wil zetten. Jasper Visser, van Stichting 2030 faciliteert het programma. Stichting 2030 brengt vanuit Leiden Nederland in beweging om de SDG te behalen.

Dit Ideecafé wordt online georganiseerd via Zoom en iedereen is welkom aan te sluiten. Meld je aan via info@leiden4globalgoals.nl . Voor meer informatie over het programma volg de instagram van @leiden4globalgoals of stuur een mail naar info@leiden4globalgoals.nl .

Programma maandagavond 18 mei 2020

19:45     Zoom gaat open, deelnemers kunnen alvast voorpraten
20:00     Kick-off: Korte digitale warming up en Uitleg programma www.leiden4globalgoals.nl
Ckees van Oijen, Groene Ideecafé en Jasper Visser Stichting 2030
20:05     Inleidende videopresentatie: de Global Goals en Corona
20:15     Succesverhalen: 2 Leidse initiatieven van eerdere Leiden4GlobalGoals bijeenkomsten vertellen kort wat er sinds  de bijeenkomst met hun idee of actie gebeurd is.
20:35     Vragen en interactie met het publiek
20:40     Presentatie thema’s Mens en Maatschappij, Mens en Milieu, Mens, Werk en Samenwerken. In ieder thema zijn    3 teams. Van ieder thema presenteert 1 teamcaptain de ambities, acties en wat er nodig om impact te hebben.
21:00     Vragen en interactie met het publiek
21:10     Op naar een actiepuntenlijst: Wat doen we nu? Wat doen we straks?
21:20     Wrap-up en slot, Jasper Visser en Ckees van Oijen (21:30 Eind)