2019 – 20 mei – Ideecafé – Schone en betaalbare energie voor VvE’s in Leiden

Foto ideewinkel

Goed informatiebijeenkomst voor Verenigingen van Eigenaren

Het besturen van een VvE is een complexe en verantwoordelijke taak. Vooruitdenken is hierbij belangrijk en het plannen over meerdere jaren noodzakelijk. De overgang naar een schone energievoorziening is een nieuwe uitdaging. Hoe bereidt u zich als VvE hier op voor? Aardgas wordt uitgefaseerd en u moet samen belangrijke keuzes gaan maken over de nieuwe energievoorziening. Wellicht bent u hier binnen het bestuur al mee bezig. Het is echter geen gemakkelijke opgave en u kunt vast wel wat ondersteuning gebruiken. Gelukkig is dit via verschillende kanalen mogelijk.

Het Groene Ideecafé en de Goed wijkambassadeurs energie organiseren op maandag 20 mei 2019 een informatiebijeenkomst om u over de mogelijkheden te informeren. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de warmtevisie Leiden, energie-maatwerkadvies met subsidie, duurzame maatregelen met en zonder subsidie, financieringsmogelijkheden en ervaringen van VvE’s die al maatregelen hebben genomen. Na de presentaties is er de mogelijkheid tot netwerken met bestuursleden van andere VvE’s.

Programma Ideecafé maandagavond 20 mei 2019:

19:30 Zaal open en koffie of thee

20:00 Opening: Anton de Gruyl (Ideecafé/Wijkambassadeur)

20.20 Energie-maatwerkadvies voor VvE: Ben Meijer (bouAd)

20:50 Pauze

21:00 Duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden: Bart Groeneweg (Wijkambassadeur)

21:20 Ervaringen uitwisselen met betrekking tot het treffen van duurzame maatregelen

21:55 Napraten en netwerken aan de bar

Graag zien wij u op maandagavond 20 mei in de Expo 1 ruimte van Scheltema Leiden. Andere bestuursleden of leden van duurzaamheidcommissies zijn ook van harte welkom! Nodig ze graag uit.

Toegang is gratis, donaties zijn welkom! Aanmelden via ideecafe@ideewinkel.nl of Facebook.

Voor meer informatie: Ckees van Oijen, Wijkambassadeur Stevenshof (06-27263520) https://www.gagoed.nl/wijkambassadeurs/wijk/stevenshof/; Bart Groeneweg, Wijkambassadeur Leiden Zuidwest (06-40228067) https://www.gagoed.nl/wijkambassadeurs/wijk/leiden-zuid-west/; Anton de Gruyl, Wijkambassadeur Binnenstad Zuid (0618121526) https://www.gagoed.nl/wijkambassadeurs/wijk/binnenstad-zuid/