2018 – 17 juni – Open Buurttuinendag

Foto ideewinkel

De tuiniers van Leidse groene initiatieven laten je graag hun groene oase zien. Je bent van harte welkom op zondag 17 juni tussen 13 en 16 u.

Verspreid door de stad staan de buurttuiniers klaar om je te ontvangen. In Katwijk opent het nieuwe initiatief De Stadsboerin de tuinpoorten. In Leiden zijn de Stevens Hof Tuin, de Maredijkbuurttuin, Kwekerij het Zoete Land, Kruidentuin Leiden, Buurttuin Pottenbakkersgang, de Rembrandttuin en de tuin van de Haardstee bij De Trotse Pauw geopend, evenals Voedselbos Okkerheide. Ook is de diervriendelijke tuin van Grace Innemee en Roelant Jonker te bezoeken. De precieze locatie van de tuinen vind je op de kaart:

Overzicht buurtinitiatieven Groen Dichterbij 071

Alle roze gemarkeerde initiatieven zijn tijdens de open buurttuinendag bemand. een aantal locaties heeft afwijkende openingstijden, klik daarvoor op het icoontje en kijk bij de tuininfo. Andere locaties kunt u vanaf de straat bekijken, gebruik makend van de informatie op de kaart.

Een buurttuin bezoeken levert niet alleen informatie over de beplanting. De tuiniers kunnen vertellen waarom ze hun buurt willen vergroenen en hoe ze dat doen, en wat ze meemaken bij tuinieren in de openbare ruimte, samen met de buurt. Ze kunnen advies geven voor wie zelf een idee heeft voor een groenere wijk: afspraken maken over het gebruik van een plek, betrekken van buren en snel een bloeiende oase aanleggen.

Meer informatie buurttuinendag vind je op: www.ivn.nl/groendichterbijleiden.

 

 

 

 

foto’s: fotoarchief Drakentuin en Fotoburo JP.