Goed Ideecafé: Eetbaar Groen in Leiderdorp – 24 juni

Foto ideewinkel

Op maandagavond 24 juni organiseert Groen Dichterbij Leiderdorp een Goed Ideecafé in het MEC aan de van Diepeningenlaan 110(e), in de Sterrentuin. Het programma duurt van 19.30 u tot 22 u. Inloop vanaf 19 u.

Op deze avond kijken we waar eetbaar groen in Leiderdorp gekweekt wordt en kan worden – volkstuinen, schooltuinen, wijktuinen, openbaar groen èn privétuinen komen aan de orde.

Spreker is Marijtje Mulder. Ze is permacultuurontwerpster en stadslandbouwdeskundige; één van de initiatiefnemers van de Natuurspeeltuin en van stadskwekerij Het Zoete Land in Leiden. Daarnaast vertellen dorpsgenoten over hun ervaring met kruiden, groenten en fruit in de tuin of de buurt. Ze geven hun tips voor wie droomt van een eigen stuk eetbaar groen.

Iedereen met interesse voor een eetbaar en groen Leiderdorp is van harte welkom. Aanmelding wordt op prijs gesteld. Dat kan via groendichterbij071@gmail.com.

 

Groen Dichterbij Leiderdorp is een project van IVN i.s.m. gemeente Leiderdorp. Het doel is groene initiatieven in Leiderdorp te ondersteunen, verbinden en stimuleren. Dit jaar worden er vier Goed Ideecafé’s georganiseerd, waarvan dit de eerste is.

 

Auteur foto: Natascha van den Bosch.