Buurttuinendag in de Merenwijk – 20 juni 2021

Foto ideewinkel

Met een groot aantal buurttuiniers in de Merenwijk zijn we op 20 juni van 14 tot 17 uur aanwezig in onze buurttuinen. We delen tijdens de Buurttuinendag graag hoe we genieten van de tuinen en wat er te zien en te doen valt. Kom langs, kijk rond, stel vragen en in een enkele tuin kun je een plant meekrijgen. Na een bezoek van vijf tuinen of meer, mag je met een stempelkaart een plantje halen bij de Kerktuin. De folder over de dag is te vinden op https://opentuinenmerenwijk.wordpress.com/

Officiële opening Genietommetjes Merenwijk
De tuinen van de Buurttuinendag zijn onderdeel van de Genietommetjes, die op 20 juni ook officieel geopend worden. Met de Genietommetjes-route kom je met de izi.travel-app langs de buurttuinen, die door de hele Merenwijk liggen. Daarbij volg je de meest knusse wandelpaadjes in de wijk. Je kunt één grote wandeling maken of kleinere ommetjes tussen de tuinen lopen. Meer informatie over de ommetjes en printbare routes vind je ook op https://opentuinenmerenwijk.wordpress.com/.

Wil je een eigen buurttuinendag in jouw buurt organiseren?
De afgelopen jaren heeft Groen Dichterbij Leiden de Buurttuinendagen in Leiden helpen organiseren.
De opgedane ervaring is omgezet in een draaiboek en tips over fondsen en communicatie. Al deze informatie is te downloaden van de Drive van Groendichterbij via https://tinyurl.com/buurttuinendag071.We wensen je veel plezier bij het organiseren van een Buurttuinendag in je wijk, buurt of straat!

Ant Brandenburg (Buurttuinendag Merenwijk, genietommetjes, Groen Dichterbij Leiden)
Anne Marie van Dam (Groen Dichterbij Leiden)