Verslag van Het Groene IDeeCafé van 8 april 2013
Thema: Groene daken, doen!

terug

De Groengroep Groenoord Zuid gaf het startschot voor het  groene daken seizoen. De leden van de groep gaan een groen schuurdak aanleggen en willen graag hun kennis  doorgeven aan de volgende geïnteresseerden. Samen ben je sneller, goedkoper en het is een stuk gezelliger dan  in je eentje op je (schuur)dak staan.

De voordelen van zo’n groen dak zijn legio:
Minder Meeuwen
Meeuwen broeden niet graag op een groen dak!  Een geweldige biodiverse manier om te zorgen voor  minder meeuwen in uw wijk!
Goede Isolatie
Het groene dak zorgt voor een zeer goede isolatie in  zowel zomer als winter! Je dak is dus niet alleen mooi, maar helpt in de energiebesparing.
Geluiddempend
Wat is hier nu een voordeel aan denk je misschien.  Nou wat dacht je van alle vliegverkeer die over onze  huizen komt? Alle beetjes helpen.
Minder wateroverlast
In de “zomer” hebben we het regelmatig op het nieuws  gezien, hele wijken in NL stonden blank! Een groendak  kan ongeveer 50% van het regenwater opnemen en  terug afgeven in de atmosfeer. Dit zorgt voor een  aanzienlijke ontlasting van het rioleringsstelsel.
Gezond
Een groendak is goed voor de gezondheid omdat  het fijnstof vasthoudt, zuurstof produceert en de lucht  zuivert.
Biodivers
Een groendak compenseert de ruimte die je huis  inneemt aan “groene ruimte”, het is een prachtig gezicht  en verhoogt de biodiverse waarde.  Het draagt bij aan de verscheidenheid van planten en  diersoorten in de stad.
Optimaal Zonnepaneel
Een groendak is een goede ondergrond voor  zonnepanelen. Deze functioneren het beste in een  wat koelere omgeving. Op een dak met alleen maar  zwart dakleer kan de temperatuur flink oplopen. Wil je  zonnepanelen? Neem dan ook meteen een groen dak!  Supergroen dus!

http://www.groendichterbij.nl/speelsgroenleiden
http://www.leidennoord.nl/Groenoord-Zuid/Nieuws/De-plannen-van-de-Groengroep.html
http://www.facebook.com/groups/groenoordzuid

Klik hieronder voor de presentatie van Grace Innemee van Groengroep Groenoord-Zuid


En van Grad van Heck van Groendak.