Ontdek Natuur in jouw Buurt

De werkgroep Ontdek Natuur in jouw Buurt brengt vrijwilligers en wetenschappers bij elkaar om deelname aan natuuronderzoek met ‘Citizen Science’ te stimuleren en te ondersteunen.

Ontdek-natuur-in-jouw-buurt heeft een eigen website

Ga naar: www.ontdeknatuurleiden.nl

Citizen Science’ (of ‘Burgerwetenschap’) is wetenschappelijk onderzoek dat door vrijwilligers samen met of onder begeleiding van wetenschappers wordt uitgevoerd. Dit kunnen nationale projecten, regionale onderzoeken of lokale initiatieven zijn. Ook incidentele waarnemingen die in een databank worden opgeslagen behoren tot Citizen Science.

Doe mee!     Gebruik “Citizen Science” om jouw beleving van de natuur te verrijken. Ontdek meer en begrijp je omgeving beter. Verzamel, ondersteund door deskundigen en samen met anderen, gegevens van belang voor jezelf, de wetenschap en de maatschappij.

De komende activiteiten vindt je op de website.

Onze activiteiten zijn gratis. Contact: ontdeknatuur@gmail.com

===========================================================================

Lees alle nieuwsberichten

Agenda

02/17

20:00

Een nieuwe beweging in de stad groeit en groeit: Leiden4GlobalGoals. Het Groene Ideecafé van maandag 17 februari staat weer in het teken van de ‘sustainable development goals’ van de VN – en vooral: van manieren om hiermee in Leiden concrete resultaten te boeken. We bouwen aan een netwerk van ‘ambassadeurs’ die werkgroepen willen vormen rondom één of enkele van de ‘wereld-doelen’. Wat kan jij doen? >

Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden