Afgelast! – Maandag 18 maart 2019 – Ideecafé – Kiezen voor water in Rijnland, Zuid-Holland

Foto ideewinkel

Wegens een schietincident in Utrecht schorten politieke partijen hun campagnes op en zien we ons genoodzaakt het Ideecafé op 18 maart af te gelasten.

Wie zorgt er voor droge voeten en voldoende schoon water voor iedereen in Leiden en omgeving? Met de Provinciale en Waterschapsverkiezingen voor de deur reden om in het Groene Ideecafé van 18 maart onze aandacht te richten op de rol die het Hoogheemraadschap van Rijnland speelt bij de realisatie van een rijke groenblauwe leefomgeving.

Rudi van Venetië van Staatsbosbeheer is kandidaat voor de “geborgde zetel” Natuur bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Hij schets de hoofdlijnen van hoe de verenigde vergadering, bestuur en belasting van het waterschap werken en hoe het waterschap in samenwerking met de omgeving zorgt voor voldoende en schoon water voor alle gebruikers in de regio.

Water van goede kwaliteit én niet te weinig of veel, is nodig voor mens en natuur en voor een vitale en duurzame economie. Goede redenen dus om te gaan stemmen, voor ieder die betrokken is bij regionale groene en duurzame initiatieven. Het Ideecafé heeft daarom op 18 maart (kandidaat)bestuurders van het hoogheemraadschap uitgenodigd; mensen met ervaring en een visie op waterbeheer.

De belangrijkste punten op de verkiezingsagenda worden besproken, de belangen en tegenstellingen tussen de waterschapspartijen en hoe bewoners geraadpleegd of betrokken worden. Waterschapskandidaten Jonathan de Mooij (CDA), Thea Fierens (PvdA), Judith Boomsma (PvdD), Enrico van Dijk (Water Natuurlijk), Ineke Steensel (VVD) en Aad Muller (50Plus) gaan met elkaar en de zaal in debat. Dagvoorzitter Aldert de Vries leidt de discussie tussen de zaal en de vertegenwoordigers van partijen.

Programma maandagavond 18 maart 2019

19.30     Zaal open, inloop verkiezingsmarkt
20.00     Opening Ckees van Oijen, Ideecafé
20.10     Waterbeheer in het hoogheemraadschap Rijnland: Rudi van Venetië, Staatsbosbeheer
20.40     Pitches van waterschapspartijen
20.50     Pauze
21.10     Kandidaat waterschapbestuurders delen hun visie op beheersopgaven met de zaal onder voorzitterschap van Aldert de Vries
22.00     Afronding en napraten aan de bar

Toegang is gratis; crowdfunding welkom! Aanmelden via Facebook of ideecafe@ideewinkel.nl
Voor meer informatie: Ckees van Oijen (06-27263520).

Meer achtergrondinformatie: Zuid-Holland-Visie rijke groenblauwe leefomgeving, Rijnland, Verkiezingen, Kiesraad-verkiezingen-waterschappenRijnland-mijnstem-start, Groene kieskompasZuid-holland-stemwijzer.